portfolio Kunstwerken

 

Vrije werken met intentie of onderwerp

 

Innerlijke wereld vangen in vorm

50 x 70 cm (omvang schilderij, niet de lijst)

Gemaakt: 2022

 

Met dit schilderij verbeeld ik hoe mijn lichaam een deel is van mij dat iedereen kan zien. Maar er is een heel groot deel van mij, want mensen niet kunnen zien. Dan heb ik het over emoties, denken, fantasieën, beelden zien, beelden voelen vanuit mijn buik, energie van mijn aura en lichaam.

Mijn innerlijke wereld is constant in beweging. En eigenlijk neem ik aan dat dit zo is bij iedereen. Om die innerlijke wereld op papier te krijgen, moet ik voor mijn gevoel flarden vangen van al die bewegingen in mij. Een beweging in mezelf scherp krijgen zodat ik er een vast staand beeld van kan maken.

Begaafd Trauma

30 x 30 cm

Gemaakt: 2022

 

Het extreme vermogen van hoogbegaafden om zich aan te passen aan hun omgeving. Ze zijn ware kameleons, maar verliezen in de loop van de tijd hun eigen kleur.' Daar ben ik een schilderij op gaan maken.

Ik begon met de intentie om die kameleon uit te beelden en de kern die zijn kleur aan het verliezen is. Wat mij achteraf raakt is dat het beeld eigenlijk oneindig veel mooier is dan ik ooit had kunnen bedenken. Wat als dit beeld eigenlijk precies kloppend is bij wie ik nu ben? Met alles wat er is en was. Trauma staat niet op zichzelf, maar verweeft zich met jezelf.

Self neglect

50 x 70 cm

Gemaakt: 2022

 

"Hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen zijn van nature kwetsbaarder voor het ontwikkelen van trauma. Zij hebben van nature hun antennes scherper afgesteld staan. Ze voelen meer, anders en dieper. Dat is zowel hun kracht als hun valkuil. Ze voelen aan wat er nodig is en kunnen hun gedrag daarop aanpassen. Veelal zijn ze op de ander gericht. Er is veelal spraken van langdurige zelfverwaarlozing. "

 

Bij het lezen van onder andere bovenstaande stuk over Begaafd trauma, ontstond dit schilderij. 

 

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten over Begaafd trauma. 


Vrije kunstwerken

 

Zee van Mintaka

50 x 70 cm

Gemaakt: 2022

 

Dit stuk ontstond geheel intuïtief. Toen het klaar was deed het mij denken aan de (water)planeet Mintaka. Een planeet met roze luchten. Ik voel mij aangetrokken door deze planeet, die nu geen vaste vorm meer heeft. Maar de energie is nog voelbaar. 

Inner seeds

Formaat 30 x cm

Gemaakt: 2022

Van dit werk word ik zelf elke keer zo blij! Alsof de zon gaat schijnen als je er naar kijkt. Welke inner seeds mogen bij jou gaan groeien?

True Intimacy

Formaat 30 x 30 cm

Gemaakt:  november 2023

 

Dit schilderij nodigt je uit om de ware intimiteit met jezelf weer te ontdekken. Voelen wat er in jou gebeurd. Wanneer je alleen bent of in contact met een ander.

Remember

Formaat 30 x 30 cm

Gemaakt: November 2023

 

Herinner jij je kosmische oorsprong? Dit schilderij helpt je te herinneren. Aanrader is om het edelsteen Lapis lazulli erbij te kopen. Samen met het schilderij zal het samenwerken en je tevens stevig ankeren hier op aarde.. 

Seeds from Inner Earth

Formaat 70 x 50 cm

Gemaakt: 2023

 

Deep within Inner earth

There are planted many seeds.

And this special one 

is for you to discover.

 

Let it speak to you

So it can grow the knowlegde inside of you.

You will remember

It is time.

 

Wisdom from the Cosmos

needed here now.

To break free

and built new.

You are your own universe

Formaat: 70 x 50 cm

Gemaakt: 2023

 

Dit werk nodigt je uit om het universum wat je zelf bent te ontdekken. Voor jou gebeurd namelijk alles in en rondom jou. Jij bent het middelpunt vanuit waar jij het universum ervaart. Diep contact maken met jezelf is dus ook diep contact maken met het Universum of Universa.