levenscoaching

 

Onderzoek naar je eigen leven kan soms lastig zijn om alleen te doen. Zeker als je echt dingen anders wil in je leven. Er kunnen blinde vlekken zijn, waardoor je maar hetzelfde patroon blijft herhalen. Of diepe weggestopte emoties, die te moeilijk en pijnlijk zijn om alleen aan te kijken. Overtuigingen die in de weg zitten, maar die je altijd al geloofd hebt.

 

Samen met een levenscoach dit proces aangaan kan je heel erg helpen. Want waarom moeilijk doen, als het echt makkelijker en liefdevoller kan? Je bent heel welkom bij mij om samen op pad te gaan.

 

Woorden die mij als levenscoach passen:

Warm, zacht, ander perspectief, kosmisch, HSP, transformatief, helder wetend, helder voelend, meditatie, voelen in je lijf, scherpe/zuivere blik, hoogbegaafd, multidimensionaal. 


Mijn stijl van coachen

 

Persoonlijk geloof ik niet in 1 specifieke doelgroep voor mij. Maar ik kan mij wel voorstellen dat jij op zoek bent naar iemand waar jij je prettig bij voelt. Waar je jezelf misschien in herkent, wat het proces makkelijker kan maken. Omdat je weet, de ander weet waar ik het over heb.

 

Zo kijk ik zelf in ieder geval als ik zoekende ben naar de juiste persoon voor mij. Ook neem ik daarin altijd mee, of de ander mij ook kan uitdagen om uit mijn comfortzone te gaan. Dus waarin zou je bij mij de weerspiegeling van jezelf kunnen vinden?

 

Hooggevoeligheid

Ik zet mijn eigen hooggevoeligheid in bij het coachen. Het helpt mij om af te stemmen, aan te voelen en te verbinden.

Moet je dan zelf ook hooggevoelig zijn voor een coachingsessie bij mij? Nee, hoor, helemaal niet! Het is meer dat mijn hooggevoeligheid jou kan helpen in de sessie.

Is hooggevoeligheid ook iets wat bij jou speelt? Samen kunnen we daarop inzoomen, om het eens wat meer uit te pakken wat dat voor jou betekent. En onderzoeken hoe je het meer kan gaan gebruiken ipv er last van te hebben.

Voelen

Geen sessie gaat voorbij zonder voelen!

Wat gebeurd er in jou als je spreekt over iets? Waar voel je dat? Durf je er bij te blijven? Kun je jouw lijf voelen? 

Hoogbegaafdheid

No worries als je niet hoogbegaafd bent en wel graag met mij wil werken als levenscoach. Mijn hoogbegaafdheid zet ik juist ook in tijdens het coachen. Hoogbegaafdheid betekent namelijk niet alleen dat je een hoog iq hebt. Nee het houdt zo veel meer in! Zoals bij mij mentale creativiteit (skye is the limit), empathisch, grote plaatje zien, kennis in breedte en diepte, helder wetend en voelend. 

Mocht jij ook hoogbegaafd zijn, dan is het misschien fijn voor jou om onderstaande te weten. Zelf ervaar ik regelmatig dat een gesprek met een mede-hb'er anders voor mij is. Er zit een bepaalde snelheid in. Een diep begrijpen van elkaar. Als het ware lijken er nog meer mogelijkheden te ontstaan en sluiers worden opgetild. Ik ben absoluut geen expert op het gebied van hoogbegaafdheid! Maar mijn eigen hoogbegaafdheid en ervaring kan prettig voor je zijn als het ook voor jou speelt in je leven.

Perspectief

Ik reik je tijdens een sessie andere perspectieven aan. Soms zijn ze direct raak en soms hebben ze wat suddertijd nodig. Meest belangrijke aan dit proces is wat het in jou doet dit andere perspectief! Een ander perspectief daagt je uit om je eigen comfortzone te zien en te bevoelen. En vanuit daar keuzes te maken. 

No drama

We vertellen onszelf, en daarmee ook aan anderen, vaak steeds hetzelfde verhaal. Over hoe dingen zijn gegaan in je leven en het bijbehorende drama. Ik heb ervaren, dat als het ons lukt daaruit te stappen er eigenlijk niet zoveel aan de hand is. Door het verhaal te herhalen en alle bijbehorende overtuigingen houden we onszelf gevangen in lijden.

Tijdens een sessie zal ik je daarom ook weleens onderbreken en je sturen naar waar het werkelijk om gaat. Naar de emotie die er onderzit en gevoeld wil worden. Ook geef ik handvaten zodat je dit voor jezelf kan gaan doen. Sommige horen nog regelmatig mijn stem naklinken als ze in het dagelijkse beoefenen in drama vervallen.

Zachtheid

Mensen ervaren mij vaak als heel zacht. De kracht van zacht! Ik ervaar het steeds meer en meer als kracht. Omdat die enorme zachtheid jou kan uitnodigen om naar die delen in jezelf te gaan, die om zachtheid vragen. Omdat je vaak in een bepaalde hardheid naar jezelf zit. Denk maar eens aan dat innerlijke stemmentje dat veel afkeurd wat je doet. 


Sessie

Je maakt een afspraak bij mij via de mail of WhatsApp. 

Samen kijken we dan wat voor deze afspraak de fijnste plek is. De sessies kunnen namelijk in mijn Atelier-praktijk in Zaltbommel plaatsvinden of we maken een fijne wandeling in bijvoorbeeld de Drunense Duinen.

 

We zijn zo'n 1,5 tot 2 uur samen bezig. In die tijd nemen we constant het Nu als uitgangspunt. 


achtergrond

 

Mijn manier van coachen is uniek. Omdat ieder mens uniek is en dus ook iedere coach. Je komt sowieso op aarde met je unieke talenten. Iedere coach heeft in de jaren zijn werkwijze gevuld met allerlei ervaringen en opleidingen. We zouden het kunnen zien als een mooie kruidentuin met veel verschillende kruiden. En die kruiden kunnen per coach verschillen.

 

Een groot deel van de basis van mijn coaching is gelegd bij mijn jarenlange werk bij een GGz-instelling. Ik heb daar zoveel mooie mensen mogen begeleiden/coachen. Heel veel heb ik voorbij zien komen aan levensthema's.

 

Daarnaast heb ik ook veel innerlijke kennis opgedaan via opleidingen(SPH, Lifecoaching bij Atma en Genezend tekenen 1,5 jaar), workshops, boeken lezen, coaching en trainingen.

 

Kennis uit boeken is prachtig en nodig. Maar met alleen die kennis kom je niet tot werkelijke veranderingen in je leven. Het echt daadwerkelijk zelf ervaren, geeft verandering en transformatie. Ik heb in mezelf geïnvesteerd om Mij op veel diepe lagen te leren kennen en dat doe ik nog steeds met grote regelmaat. Wat maakt dat een ander zich ook op die diepe lagen kan laten zien, omdat ik ze ken!